Pasojat e Shpifjeve nga Fjala e Lire e Helmuar dhe Teorive Konspirative qe Pohojne se Toka eshte e Rrafshte!

42

Pasojat e Shpifjeve nga Fjala e Lire e Helmuar dhe Teorive Konspirative qe Pohojne se Toka eshte e Rrafshte!

Perjetesimi i Premtimit! Mjalti Magjik i Mashtrimit dhe Manipulimit! Ja ku jemi sot!

Mendesia e perçaresve, mashtruesve dhe shpifesve eshte si ajo e fatthenesve se mjafton te ndeze 1 genjshter, 1 shpifje ose 1 teori konspirative nga 1qind ose 1mije qe hidhen ne qarkullim te lire, veçanarisht ne shtyp dhe sidomos tani neper media sociale, dikur lodhet edhe truri nga regjistrimi dhe suksesi eshte pothuajse i garantuar – sepse ndodh vetem ne mungese te ligjit kujdestar me dhembe te mprehte kunder shtremberimit te fjales se lire te çilter! Kur e vrane Kenedin, u shumefishuan versionet e vrasjes tij dhe askush me nuk çante koken per zbardhjen e leternjoftimit te dorasit vrastar, as pas 50 vitesh, ne te kunderten u shty hapja e dosjes tij.

Genjeshtrat dhe fyerjet, as shpifjet nuk perbejne fjalen e lire, por fjalen e gatuar me helm te ngadalashem nga pala armiqesore.

Nese fjala e lire shperdoret papergjegjesisht dhe kaq lehtesisht per shpifje sic jane dermuesisht edhe teorite konspirative per hir te ndonje perfitimi te perkohshem ndonese mjerisht shkaktojne pasoja te perhershme per te gjithe sepse i meson edhe tjeret te genjejne, zhduket besimi dhe mbizoteron dyshimi, madje ato jane te paradenuara me pergenjeshtrim dhe deshtim te turpshem; atehere a thua feja ka nje fije arsyetimi (ne drejtim te kundert) qe ngulmon per besim te verber dogmatik dhe absolut si ideologjia komuniste per diktaturen e partise sepse edhe sipas tyre manipulohet fjala e lire e pahelmuar politikisht, por edhe sot nga demokracia e dyftyrshme qe qarkullon ‘mjaltin magjik’ dhe vetem perjeteson premtimin dhe pushtetmbajtjen!?!

Njeriu meson duke dyshuar dhe duke pyetur, si metoda pyetesore Sokratike, synon zbulimin e furrnaltes te djallit para se t’i nenshtrohet hipnozes tij kur pas dehjes e vershon ate me levdata si pasoje e mjaltit magjik te premtimit dhe kurorezon vetemashtrimin naiv, mjerisht shnderron veten si djegurine jodrunore e zjarrit tij.

Albert Pajk, kryemjeshtri i shkalles 33 ne fotografi e dinte me mire se te gjithe, (palca e ndodhive eshte pallati ku prehet ai ne kryeqendren amerikane). Kjo eshte anatomia e pushtetit dhe marrjes me marifet, pa kercitje te armeve, perndryshe duhet ngritur ushtri per pushtim dhe jo vetem se kushton shtrenjte por pala tjeter pret ne kufi ose fushebeteje ne mes ndersa gjasat e fitores jane te paradenuara me deshtim. Ideologjia dhe feja politike jane mjalti magjik, shumica i pranojne te gjitha teorite konspirative si te verteta, edhepse nga ana tjeter cdo gje nuk eshte rastesi sepse ka edhe te kurdisura si komunizmi konkistador qe u mireprit si liberator dhe sot demokracia e dyftyrshme, mirepo vetem ligji i forte dhe zbatuesit e denje e pengojne me burg te rende helmimin e fjales se lire dhe enkas te shpifur qe nxit vetem urrejtje dhe shpie ne shkaterrim.

BB.