Mbi 400,000 besimtarë, do të kryejnë umren këtë vit

33

Pas dy vitesh, Arabia Saudite kohët e fundit ka hequr të gjitha kufizimet që lidhen me pandeminë COVID-19 për udhëtarët e huaj, përfshirë vaksinimet e detyrueshme. Edhe kufizimi 7-mujor për namazin dhe umren është hequr tetorin e kaluar.

Lehtësimi i kufizimeve duket të jetë i mirëpritur nga besimtarët që dëshirojnë të kryejnë Umren gjatë Ramazanit 2022. Kjo shihet nga numri i madh i tyre që pritet të kryejnë umren gjatë muajit të agjërimit të Ramazanit, siç deklaroi zëvendësministri i Haxhit dhe Umras Dr. Abdulfattah Mashat. Ai tha se Mesxhidil Haram pritet të mirëpresë mbi 400 mijë besimtarë gjatë muajit të shenjtë.
Umra është gjerësisht e hapur për udhëtarët e huaj. Arabia Saudite nuk do të kufizojë numrin e udhëtarëve të ardhshëm. Megjithatë, numri ditor i tyre do të përcaktohet sipas kapacitetit në Xhaminë e Madhe për të shmangur mbipopullimin, shpjegoi Dr. Abdulfattah Mashat.
Ai tha se interesimi i besimtarëve për Umre ka pësuar një rritje të konsiderueshme pasi Mbretëria gradualisht lehtësoi kufizimet e lidhura me koronavirusin. Dihet se Dy Xhamitë e Shenjta tani mirëpresin qindra mijëra besimtarë çdo ditë.
Mashat tha se politika e heqjes së kufizimeve u konsiderua si situata pandemike në Mbretëri, e cila dukej se po përparonte. Ajo mbështetet gjithashtu nga shkalla e lartë e vaksinimit dhe niveli i shërbimeve shëndetësore në Arabinë Saudite.
Më tej, ai vlerësoi gjithashtu aplikacionin Eatmarna, i cili u zhvillua nga ministri i Shëndetësisë, sepse ka luajtur një rol të madh në lehtësimin e procesit zyrtar për vizitorët në mbarë botën.
I pyetur për numrin e parashikuar të vizitorëve që do të bëjnë udhëtimin e shenjtë këtë vit, ai u përgjigj se ishte shumë herët për të thënë, duke pasur parasysh se Ministria e Shëndetësisë është ende duke vlerësuar zhvillimin e pandemisë dhe ndikimin e saj.
Ai gjithashtu theksoi se Arabia Saudite nuk kishte vendosur një kufi për numrin e vizitorëve që do të pranon. Mbretëria do të pranojë këdo që merr leje për të kryer Umren deri tani.