“Tetova do të bëhet qytet evropian!” – thotë Kasami nga konaku i të parit të Danimarkës

60

Kryetari i Komunës së Tetovës z. Bilall Kasami sot ka realizuar një takim me z. Jens-Kristian Lütken i cili është një nga 7 udhëheqësit e Bashkësisë së Kopenhagenit.

Si temë kryesore e takimit ishte integrimi i shqiptarëve në kulturën daneze, kryesisht kontributi i shqiptarëve në  Sot pata nderin të takoja z. Jens-Kristian Lütken, i cili është njëri nga 7 udhëheqësit e Bashkisë së Kopenhagenit. Pozicioni i tij është kryetar i Bashkisë së Kopenhagenit për Integrim dhe Punësim. Temë diskutimi ishte integrimi i shqiptarëve dhe kontributi i tyre në shoqërinë daneze, më konkretisht kontributi i shqiptarëve në Danimarkë!

LEXO

👇🏻

“Sot pata nderin të takoja z. Jens-Kristian Lütken, i cili është njëri nga 7 udhëheqësit e Bashkisë së Kopenhagenit. Pozicioni i tij është kryetar i Bashkisë së Kopenhagenit për Integrim dhe Punësim. Temë diskutimi ishte integrimi i shqiptarëve dhe kontributi i tyre në shoqërinë daneze, më konkretisht kontributi i shqiptarëve në kryeqendrën e Danimarkës, Kopenhagenin.

Poashtu biseduam edhe për agjendën GREEN, ku vlen të potencohet se institucionet daneze janë të gatshme që të ndihmojnë komunën tonë me përvojat e tyre, të cilat janë treguar të suksesshme gjatë implementimit. Gjithashtu, diskutuam edhe për bashkëpunimin e mundshëm të Komunës së Tetovës me Bashkinë e Kopenhagenit në sfera të ndryshme si kultura, sporti etj.

Tetova do të bëhet qytet evropian, vetëm me përkushtim dhe mund, por edhe me ndihmën e miqëve tanë evropian!”