Kosova dhe Shqipëria akuzojnë Rusinë për krime lufte

16

Liderët e Kosovës dhe Shqipërisë kanë dënuar ashpër ato që kanë thënë se janë të dhëna për vrasjet brutale të civilëve ukrainas nga trupat ushtarake të Rusisë.

Të dy kanë bërë thirrje që bota ta mbajë Rusinë përgjegjëse për këto ngjarje.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se trupat që janë gjetur në Buça ia rikujtojmë mizoritë e ngjashme që janë kryer në periudhën 1998-1999 në luftën mes luftëtarëve të pavarur shqiptarë dhe forcave serbe.

“Varrezat masive, njerëzit e vrarë brutalisht, dhe me pjesë të zhdukura të trupit, shtëpi të djegura dhe qytete të shkatërruara, janë skena të njohura nga regjimet që kryejnë gjenocid”, ka thënë Kurti në një postim në Twitter.


Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka thënë se trupat që janë gjetur pasi ushtarët rusë janë larguar nga Buça, afër Kievit, janë “shokuese” dhe ka bërë thirrje për hetime të pavarura “të këtyre krimeve të tmerrshme”.

“Asgjë nuk mund ta arsyetojë këtë mizori. Çfarë dhimbje dhe çfarë turpi”, ka thënë ai po ashtu në Twitter.