LAJMI FUNDIT: BDI përkrahë fuqishëm kandidatin maqedonas, Sela dhe Kasami të vendosur për kandidatin shqiptar

174

Lëvizja Besa dhe Aleanca për Shqiptarët përkrahin kandidaturën e Prof. Dr. Blerim Rekës për President të Republikës së Maqedonisë së Veriut.
Si parti opozitare, konsiderojmë se zgjedhjet presidenciale në vend nuk kanë kuptim pa kandidat shqiptar, sepse ndryshe shqiptarët do të reduktoheshin vetëm në votues që japin votën, por jo edhe subjekt për të cilin duhet të votohet.

BDI do të përkrahë një kandidat maqedonas duke anashkaluar shqiptarët dhe duke detyruar anetarsine e saj të votoj për një maqedonas.